Posredovanje u kupovini i prodaji nekretnina

Detaljnom analizom dokumentacije i kvalitetnom prezentacijom nekretnina iz ponude, našim klijentima značajno štedimo vrijeme te nudimo sigurnost i pouzdanost u poslovnom odnosu.

Našim klijentima želimo poručiti da itekako vodimo brigu o njima i o njihovom vremenu, preuzimajući na sebe poslove i odgovornosti kojima bi inače klijenti bili izloženi u postupku samostalne kupoprodaje nekretnine. Svi oni koji su bar jedanput prošli kroz ovakav posao najbolje znaju koliko su puno vremena i energije trebali uložiti da bi prodali ili kupili odgovarajuću nekretninu. Poslovica kaže: „Vrijeme je novac!“, ali ne samo to, jednom proteklo vrijeme više se ne može vratiti. Zato iskoristite najkvalitetnije vaše vrijeme i prepustite našim stručnjacima da rade za vas i pomognu vam u rješavanju ovako ozbiljnih stručnih pothvata.

Ako ste prodavatelj nekretnine i samostalno ju prodajete, planirajte da vam u vremenu prodaje predstoji velik broj dolazaka i obilazaka nekretnine od strane potencijalnih kupaca, što zahtjeva da vam nekretnina svaki puta bude lijepo uređena, a vi trebate biti dostupni i na raspolaganju kupcima za sva njihova pitanja.

Ako se odlučite na prodaju nekretnine putem naše agencije, nakon sklapanja Posredničkog ugovora te predočenja postojeće dokumentacije o nekretnini, dobit ćete informacije o eventualnim nedostacima u dokumentaciji koja je potrebna kako bi se utvrdio legalitet nekretnine, te sve naputke kako se nedostaci mogu ukloniti. Od agencije ćete dobiti informaciju o kretanju postignutih prodajnih cijena sličnih nekretnina na obližnjim mikrolokacijama jer se one u puno slučajeva razlikuju od prodajnih cijena oglašenih na portalima.

Ukoliko nekretnina ima nedostataka čije rješavanje prodavatelj želi prepustiti kupcu, prodajna cijena se umanjuje sukladno procijenjenim budućim troškovima koje bi kupac imao po pitanju rješavanja nedostataka. Kada se dogovori prodajna cijena i pregleda dokumentacija, agencija će prodavatelju predložiti na koji način da pripremi nekretninu za fotografiranje i snimanje. Vrlo su važne navedene radnje za prezentaciju nekretnine.

Nakon detaljne obrade fotografija i dokumentacije, pristupamo objavi nekretnine na internetu. Započinjemo s objavom na vlastitoj web stranici, potom na besplatnim i naplatnim domaćim i inozemnim oglasnicima. Odabir oglasnika i troškove oglašavanja snosi agencija, čime prodavatelj ostvaruje značajnu uštedu novca.

U dogovoru s prodavateljem, agencija je dužna zainteresiranog kupca dovesti u razgledavanje nekretnine. Ukoliko se postigne dogovor oko cijene i ostalih uvjeta, pristupa se realizaciji pravnog posla kupoprodaje. Agencija nudi pravnu sigurnost u smislu izrade ugovora o kupoprodaji od strane pravnika. Cijeli proces kupoprodaje prati agencija, od isplate kapare do sklapanja kupoprodajnog ugovora i isplate konačne cijene te uknjižbe vlasništva. Po izvršenoj uknjižbi novog vlasnika, agencija će, ukoliko je klijenti ovlaste, izvršiti prijenos režija na kupčevo ime.

Ako ste kupac nekretnine i niste angažirali agenciju, predstoji vam veliki broj pretraga nekretnina na internetu, obilazaka potencijalnih nekretnina, utvrđivanja legaliteta, vlasničkih odnosa, konzultacija s pravnicima, pregovora s vlasnicima, papirologije, postupaka ovjere, uknjižbe, prijenos režija, itd. Sve to može uzrokovati puno stresa i značajan gubitak vremena. Ove zahtjevne poslove možete prepustiti s potpunim povjerenjem našoj agenciji.

Za kupce nekretnina koji nas angažiraju radimo analizu potreba i želja, odabiremo nekretnine iz vlastite baze i pretražujemo baze ostalih suradnika radi prezentacije kupcu. Potom, ukoliko se kupac zainteresira za određenu nekretninu, dogovaramo s prodavateljem razgledavanje iste. Vršimo dodatnu provjeru dokumenata nekretnine te savjetujemo kupce i vršimo pregovore oko uvjeta kupnje te pružamo podršku u cijelom procesu ostvarenja posredovanog pravnog posla.

Obzirom da smo locirani na području Fažana, Pule i Poreča, posebna specijalnost su nam nekretnine s tih područja iako poslujemo na području cijele Istre, pružajući vrhunsku uslugu našim klijentima. 

Kontaktirajte nas danas i prepustite stručnjacima da se pobrinu za sve vaše potrebe u prometu nekretninama!


Naši uredi:

Fažana:

Adresa: Voćarska 2, Fažana
Telefon: +385 91 50 60 500


Pula:

Adresa: Industrijska ul.15, Pula - Pevex
Telefon: +385 52 33 00 33

Poreč:

Adresa: M.Vlašića 20, Poreč - Lacop
Telefon: +385 52 45 22 22

Email: info@investa.hr